Recepten

/Recepten

Lams hamburger

4 februari 2017|Categories: Recepten|

300 gram lamsgehakt 4 eetlepels gedroogde fruitui 2 tenen knoflook uitgeperst snufje paprikapoeder en een snufje zout tijm en peper alles mengen, 3 platte schijven maken op een grillplaat verwarmen en bakken heerlijk op bijvoorbeeld een maisbol met een schepje koolsalade, komkommer en tomaat eet smakelijk!

Lamsvlees recepten

4 februari 2017|Categories: Recepten|

Voor lekkere recepten, kunt u ook de website van smulweb.nl bekijken. Hier kunt u meer dan honderd recepten vinden van lamsvlees. Hieronder een foto van een gemarineerde lamsbout die wij zelf ondanks hebben gegeten!

+Griekse lamsworstjes

4 februari 2017|Categories: Recepten|

lamsworstjes olijfolie 3 eetlepels 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel gemalen komijn marinade maken van bovenstaande ingredienten 6 lamsworstjes hierin marineren ca 30 minuten Worstjes ca 12 a 15 minuten bakken Ondertussen rijst koken Tomaten,komkommer,feta blokjes,radijs ,bieslook en ijsbergsla mengen . Dressing salade: yoghurt ,peterselie,munt ,knoflook ,peterselie ,peper en zout mengen. Salade mengen met de dressing . [...]

Gepekelde en gekonfijte lamsschouder ( ca .1 kilo )

4 februari 2017|Categories: Recepten|

Receptuur en de bereidingwijze van de gepekelde en gekonfijte lamsschouder. 50 gr suiker 140 gr zout 1 liter water halve lepel peperkorrels 6 stuks jeneverbessen 4 stuks kruidnagels 2 blaadjes laurier 1 stukje foelie 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn Alles mengen totdat het zout en de suiker zijn opgelost. De droog gedepte  lams  schouder in [...]

Lamsbout op de BBQ

4 februari 2017|Categories: Recepten|

Lamsbout laten ontdooien in koelkast. De ontdooide lamsbout gaan we marineren een dag voor dat hij op de BBQ gaat. Lamsbout insmeren met mengsel van olijfolie ,zeezout.,grove peper. Maak wat inkepingen in de bout en stop daar teentjes knoflook in en wat takjes rozemarijn. Afdekken met folie en lekker alles laten intrekken. BBQ ( Weber) in [...]

Lamsboutschijf op de BBQ

4 februari 2017|Categories: Recepten|

Bereidingswijze lamsboutschijf op de BBQ: Haal  de lamsboutschijf 30 minuten voordat het vlees de BBQ op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Lamsboutschijf ,bestrijken met olijfolie , kruiden met knoflook ,zwarte peper en wat tijm. 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de BBQ Vervolgens ongeveer 8 a [...]

Recept: Roerbakschotel

4 februari 2017|Categories: Recepten|

Ingrediënten Lamsgehakt prei rode ui champignons Bereiding Lamsgehakt rullen in de pan, uien, prei toevoegen. Vervolgens op smaak brengen met tijm, peper, zout etc.

Recept: Gegrilde lamsspiesjes met grapefruit-muntsalsa

4 februari 2017|Categories: Recepten|

ingrediënten 700 g lamsfilet, in ca. 8 cm lange stukken gesneden 1 theelepel olijfolie voor de salsa ½ theelepel komijnzaad 1 theelepel korianderzaad 1 Florida Grapefruit, in stukjes gesneden 1 sinaasappel, in stukjes gesneden klein bosje munt, fijngehakt zaden van 1 kleine granaatappel bereiden Plet het komijnzaad en korianderzaad in een vijzel en mix ze vervolgens [...]