Lamsbout laten ontdooien in koelkast.
De ontdooide lamsbout gaan we marineren een dag voor dat hij op de BBQ gaat.
Lamsbout insmeren met mengsel van olijfolie ,zeezout.,grove peper.
Maak wat inkepingen in de bout en stop daar teentjes knoflook in en wat takjes rozemarijn.
Afdekken met folie en lekker alles laten intrekken.
BBQ ( Weber) in ieder geval een met deksel voorverwarmen dat de briketten grijs zijn..De ene kant van de BBQ briketten en aan de andere kant de bout op een aluminium schaal dus NIET direct boven het vuur het is de bedoeling dat de bout langzaam gaart.
Bout op de BBQ leggen ,wij maken gebruik van een kerntemperatuurmeter om de juiste moment te bepalen wanneer de bout ROSE is.
De juiste temperatuur is 59 a 60 graden ,gemiddeld ligt de bout van 2,2 kilo ongeveer 90 minuten op de BBQ.
Daarna de bout afdekken met folie en ca 10 minuten laten rusten..
Door het vlees te laten rusten verandert de temperatuur .De vezels ontspannen waardoor ze iets uitzetten en er weer vocht bij kan.
Dus even geduld en dan kan U genieten van een heerlijk stuk vlees.