Receptuur en de bereidingwijze van de gepekelde en gekonfijte lamsschouder.

  • 50 gr suiker
  • 140 gr zout
  • 1 liter water
  • halve lepel peperkorrels
  • 6 stuks jeneverbessen
  • 4 stuks kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stukje foelie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Alles mengen totdat het zout en de suiker zijn opgelost.
  • De droog gedepte  lams  schouder in dit vocht leggen en afdekken.
  • Dit 4 dagen in de koelkast laten rusten.
  • Na 4 dagen de lamsschouder droogdeppen en in een metalen bak of steelpan o.i.d. leggen en volledig onder de olie zetten.
  • Gebruik arachideolie, zonnebloemolie of olijfolie naar smaak.
  • Nu de olie met lamsschouder ca. 8 uur verwarmen tot ca. 75 graden celsius.
  • De lamsschouder is nu gaar en op smaak.De botten kunnen verwijderd worden en het vlees naar wens portioneren.
  • Eventueel plakken licht bloemen en bakken in margarine zodat het een krokant laagje krijgt.

Eet smakelijk.

Recept van chef kok Johan Ananias