Receptuur en de bereidingwijze van de gepekelde en gekonfijte lamsschouder.
- 50 gr suiker
- 140 gr zout
- 1 liter water
- halve lepel peperkorrels
- 6 stuks jeneverbessen
- 4 stuks kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 1 stukje foelie
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- Alles mengen totdat het zout en de suiker zijn opgelost.
- De droog gedepte lams schouder in dit vocht leggen en afdekken.
- Dit 4 dagen in de koelkast laten rusten.
- Na 4 dagen de lamsschouder droogdeppen en in een metalen bak of steelpan o.i.d. leggen en volledig onder de olie zetten.
- Gebruik arachideolie, zonnebloemolie of olijfolie naar smaak.
- Nu de olie met lamsschouder ca. 8 uur verwarmen tot ca. 75 graden celsius.
- De lamsschouder is nu gaar en op smaak.De botten kunnen verwijderd worden en het vlees naar wens portioneren.
- Eventueel plakken licht bloemen en bakken in margarine zodat het een krokant laagje krijgt.
Eet smakelijk.
Recept van chef kok Johan Ananias