Wie staan er achter Braams lamsvlees,

Even voorstellen, wij zijn Albert, Bernadine en Jill. Albert en Bernadine en wonen op de boerderij in Foxwolde. Bernadine is geboren in Gouda en is 2008 in Foxwolde bij Albert en Jill komen wonen. Albert en zijn dochter Jill zijn beiden op de boerderij geboren, deze plek is al een paar honderd jaar bewoond door familie in de vrouwelijke lijn. Het boerenbedrijf grenst aan Natuur gebied de Onlanden vlakbij Roden in de Kop van Drenthe.

Albert is vanaf 19 jarige leeftijd full time boer geworden na het overlijden van zijn vader. Hij is begonnen met zwartblesschapen en melkvee in 1978 kwamen daar vleeskuikens bij en in 1980 gestopt met het melkvee. Albert is toen begonnen met het inscharen van jongvee van andere boeren en had paardrij instructeurs diploma gehaald en begon ook met lesgeven. Door de melkquotering in 1983 liep de belangstelling voor jongvee inscharen terug. In 1987 een grote schuur gebouwd voor professionele schapenhouderij en begonnen met Flevolanders.

De afzet van slachtrijpe lammeren geleidelijk aan helemaal in eigen beheer, ik breng mijn eigen dieren weg en weet precies waar ze heen gaan dus geen lange transporten en geen stress. Alles in goed overleg met de slager. Sinds voorjaar 2013 begonnen met lamsvleesverkoop aan huis, we hebben al op een aantal Fairs gestaan om ons eerlijke product bekendheid te geven. Naast de schapenhouderij hebben wij een stal met vleeskuikens en hobby matig trainen en fokken wij met KWPN paarden.

Ook hebben wij twee fulltime werknemers: Gwynn en Floss, onze bordercollie’s, die ons helpen met het schapen drijven. Floss is de dochter van Gwynn. In 2021 hadden wij 9 gezonde bordercollie puppy’s.