ingrediënten

  • 700 g lamsfilet, in ca. 8 cm lange stukken gesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • voor de salsa
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 Florida Grapefruit, in stukjes gesneden
  • 1 sinaasappel, in stukjes gesneden
  • klein bosje munt, fijngehakt
  • zaden van 1 kleine granaatappel

bereiden

Plet het komijnzaad en korianderzaad in een vijzel en mix ze vervolgens in een kommetje met de stukjes grapefruit, sinaasappel, munt en granaatappelzaden tot een salsa.

Verwarm de barbecue tot deze rokend heet is of verwarm een grillpan. Spies het lam op voorgeweekte houten of metalen spiesen, wrijf in met olijfolie en zout en peper en schroei de lamsspiesjes een paar minuten aan elke kant.

Serveer het lam met de fruitige salsa.

extra benodigd

Vijzel, barbecue of grillpan

Het recept ‘Gegrilde lamsspiesjes met grapefruit-muntsalsa’ wordt je aangeboden door Florida Grapefruit.

Bron: okokorecepten.nl